Te koop

Verkoopsvoorwaarden:

1) Onze cavia's en konijnen hebben maximum twee nestjes per jaar waarvan we in de eerste plaats zelf jongen aanhouden om mee verder te fokken of voor tentoonstelling. Wij hebben dus op élk moment eerste keus!!! De dieren die we zelf niet aanhouden, mogen naar een goede nieuwe thuis.

2) Als u een cavia of konijn reserveert, zal een voorschot van 50% gevraagd worden, te betalen via overschrijving (zodat zowel koper als verkoper bewijs hebben van betaling) binnen de 7 kalenderdagen nà vraag tot reservering. Is het voorschot niet betaald binnen deze termijn, dan wordt het diertje opnieuw te koop gezet.

3) Betaalde voorschotten worden niet terugbetaald als u plots beslist te annuleren!
Als wij als verkoper beslissen dat de verkoop van het diertje - om wat voor reden dan ook - niet doorgaat, dan uiteraard wel.

4) Gereserveerde dieren worden afgehaald als ze het nest mogen verlaten, d.w.z. als ze MINSTENS vier weken oud zijn én daarbij 300 gram wegen voor cavia's en 2 maand voor konijnen . Wordt u door ons op de hoogte gebracht dat uw diertje vertrekkensklaar is en u komt het caafje of konijn niet binnen de week ophalen zonder ons iets te laten weten, wordt het diertje opnieuw te koop gezet zonder terugbetaling van het voorschot!

5) Wilt u dat het dier hier langer blijft dan 'normaal', dan kan dat eventueel in onderlinge afspraak én op voorwaarde dat het dier vooruit wordt betaald, het volledige bedrag dus in dit geval. Hierbij gelden verder dezelfde voorwaarden als hierboven bij voorschotten!

6) We realiseren ons dat dit allemaal vrij 'streng' overkomt en dat spijt ons ook tov alle mensen die wél altijd te goeder trouw zijn, maar helaas worden we té vaak geconfronteerd met reserveringen die plots weer geannuleerd worden. Dan hou je die dieren soms maanden bij om vervolgens te horen dat er toch maar van de verkoop wordt afgezien, als ze al zo beleefd zijn om überhaupt nog iets van zich te laten horen... Dat willen we dus vanaf nu vermijden en àls het wel gebeurt, hebben we tenminste enige vorm van compensatie...

7) Als we ook maar enigzins twijfelen of onze dieren goed terecht komen, behouden we ons op elk moment het recht om van de verkoop af te zien!

8) Onze diertjes kunnen over het algemeen ingezet worden om mee te fokken en ev. showen. Als dat NIET het geval is en op één of andere manier al duidelijk is op het moment dat ze worden verkocht, dan wordt dat door ons expliciet vermeld met de reden erbij. Als we dieren verkopen als fokongeschikt en de koper beslist na aankoop desondanks om toch met het dier te fokken, is dat volledig op zijn eigen verantwoordelijkheid!

9) Er worden soms ook (jong)volwassen dieren aangeboden. We willen nogmaals benadrukken dat die diertjes niet gedumpt worden of zo! Ze moéten niet weg, ze mogen wel weg naar een nieuwe thuis omdat we nu eenmaal goeie foklijnen met mooie en gezonde diertjes willen opzetten, eigen fok aanhouden en dus moeilijk al onze dieren zelf kunnen aanhouden zonder plots meer caafjes of konijnen te hebben dan goed is voor de caafjes, konijnen én onszelf...

10) Hou er rekening mee dat caafjes groepsdieren zijn en dus beter minstens per twee worden gehouden.

11) En verder rest ons niks anders dan u alvast héél veel en héél lang plezier toe te wensen met uw nieuwe cavia en/of konijn! Hebt u nog vragen (vóór of nà de aankoop), wilt u meer info, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!!!

Cavia's te koop €15/cavia

Franse hangoor en kleurdwerg te koop

Wij hebben het hele jaar door nesten met zowel de Franse en de kleurdwergen. Indien u een dier wenst dat hieronder niet direct vermeld staat aarzel dan  niet om ons te contacteren

De konijntjes worden gevaccineerd tegen RHD1 & RHD2 en tegen mixomathoze. Als dit niet het geval is bij aankoop van een dier word dit ook meegedeeld!

Rexdwerg te koop €30/konijn

Kleurdwergen te koop €25/konijn

Franse hangoor te koop €50/konijn

King te koop € 20/ king