Te koop

Verkoopsvoorwaarden:

1) Onze cavia's en konijnen hebben maximum twee nestjes per jaar waarvan we in de eerste plaats zelf jongen aanhouden om mee verder te fokken of voor tentoonstelling. Wij hebben dus op élk moment eerste keus!!! De dieren die we zelf niet aanhouden, mogen naar een goede nieuwe thuis.

2) Als u een cavia of konijn reserveert, zal een voorschot van 50% gevraagd worden, te betalen via overschrijving (zodat zowel koper als verkoper bewijs hebben van betaling) binnen de 7 kalenderdagen nà vraag tot reservering. Is het voorschot niet betaald binnen deze termijn, dan wordt het diertje opnieuw te koop gezet.

3) Betaalde voorschotten worden niet terugbetaald als u plots beslist te annuleren!
Als wij als verkoper beslissen dat de verkoop van het diertje - om wat voor reden dan ook - niet doorgaat, dan uiteraard wel.

4) Gereserveerde dieren worden afgehaald als ze het nest mogen verlaten, d.w.z. als ze MINSTENS vier weken oud zijn én daarbij 300 gram wegen voor cavia's en 2 maand voor konijnen . Wordt u door ons op de hoogte gebracht dat uw diertje vertrekkensklaar is en u komt het caafje of konijn niet binnen de week ophalen zonder ons iets te laten weten, wordt het diertje opnieuw te koop gezet zonder terugbetaling van het voorschot!

5) Wilt u dat het dier hier langer blijft dan 'normaal', dan kan dat eventueel in onderlinge afspraak én op voorwaarde dat het dier vooruit wordt betaald, het volledige bedrag dus in dit geval. Hierbij gelden verder dezelfde voorwaarden als hierboven bij voorschotten!

6) We realiseren ons dat dit allemaal vrij 'streng' overkomt en dat spijt ons ook tov alle mensen die wél altijd te goeder trouw zijn, maar helaas worden we té vaak geconfronteerd met reserveringen die plots weer geannuleerd worden. Dan hou je die dieren soms maanden bij om vervolgens te horen dat er toch maar van de verkoop wordt afgezien, als ze al zo beleefd zijn om überhaupt nog iets van zich te laten horen... Dat willen we dus vanaf nu vermijden en àls het wel gebeurt, hebben we tenminste enige vorm van compensatie...

7) Als we ook maar enigzins twijfelen of onze dieren goed terecht komen, behouden we ons op elk moment het recht om van de verkoop af te zien!

8) Onze diertjes kunnen over het algemeen ingezet worden om mee te fokken en ev. showen. Als dat NIET het geval is en op één of andere manier al duidelijk is op het moment dat ze worden verkocht, dan wordt dat door ons expliciet vermeld met de reden erbij. Als we dieren verkopen als fokongeschikt en de koper beslist na aankoop desondanks om toch met het dier te fokken, is dat volledig op zijn eigen verantwoordelijkheid!

9) Er worden soms ook (jong)volwassen dieren aangeboden. We willen nogmaals benadrukken dat die diertjes niet gedumpt worden of zo! Ze moéten niet weg, ze mogen wel weg naar een nieuwe thuis omdat we nu eenmaal goeie foklijnen met mooie en gezonde diertjes willen opzetten, eigen fok aanhouden en dus moeilijk al onze dieren zelf kunnen aanhouden zonder plots meer caafjes of konijnen te hebben dan goed is voor de caafjes, konijnen én onszelf...

10) Hou er rekening mee dat caafjes groepsdieren zijn en dus beter minstens per twee worden gehouden.

11) En verder rest ons niks anders dan u alvast héél veel en héél lang plezier toe te wensen met uw nieuwe cavia en/of konijn! Hebt u nog vragen (vóór of nà de aankoop), wilt u meer info, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!!!

Cavia's te koop €15/cavia

Yelly
geboren: 01-12-2017        geslacht: zeug                       ras: Borstel
kleur: zwart tan
moeder: onbekend
vader: onbekend

Caviak Becky
geboren: 29-0-2018     geslacht: zeug                        ras: Borstel
kleur: zwart tan
moeder: Yelly
vader: Sets

Lays
geboren: 01-01-2017     Geslacht: beer                      ras: Borstel
kleur: zwart tan
moeder: onbekend
vader: onbekend

Caviak Brick
geboren: 29-0-2018                  geslacht: beer                       ras: Borstel
kleur: zwart tan
moeder: Yelly
vader: Sets

Nest Yelly x looking good
geboren: 28-02-2018    geslacht en ras: zeug en beer borstel                                zeug en beer gladhaar
kleur: zwart tan
moeder: Yelly
vader: Looking good

Nest Withney x Binkje
geboren: 12-03-2019     geslacht: zeug                        ras: borstel
kleur :zwart rood wit
moeder: Wthney
vader: Binkje

Franse hangoor en kleurdwerg te koop

Wij hebben het hele jaar door nesten met zowel de Franse en de kleurdwergen. Indien u een dier wenst dat hieronder niet direct vermeld staat aarzel dan  niet om ons te contacteren

De konijntjes worden gevaccineerd tegen RHD1 & RHD2 en tegen mixomathoze. Als dit niet het geval is bij aankoop van een dier word dit ook meegedeeld!

Kleurdwergen te koop € 20/konijn

Caviak Max
geboren: 15-08-2017     geslacht: ram                        ras: kleurdwerg
kleur: zwart  bont
moeder: Caviak Beauty
vader: Caviak Wyland

Franse hangoren te koop € 50/ konijn

Nest Linga x Sloeber                  geboren: 07-12-2019
ras: Franse hangoor        geslacht en kleur:                     2 voedster bruin en                                              2 bruine en 2 bruin bonte rammen                                vader: Caviak Sloeber
moeder: Caviak linga

Nest Nena x Micky        geboren: 09-01-2019
ras: Franse hangoor   geslacht: voedster                 kleur: bruin                        vader: Caviak Mickey
moeder: Caviak Nena

Nest Lacy x mada          geboren: 03-02-2019
ras: Franse hangoor       geslacht: 3 voedster/3 rammen                              kleur: zwart                       vader: Mada
moeder: Caviak Lacy

Nest Bleu x Nordy                geboren: 28-02-2019
ras: Franse hangoor     geslacht: onbekend          kleur: zwart en zwart bont  vader: Nordy
moeder: Caviak Bleu

King te koop € 20/ king